<h2>DTHERM - ΚΑΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ</h2><p>Συστήματα θέρμανσης. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dtherm-karaklis.gr/more2.php?l=el&id=2212' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ</h2><p>Ολοκληρωμένες λύσεις για τον ιδιότη και τον επαγγελματία</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dtherm-karaklis.gr/more2.php?l=el&id=2213' >Περισσότερα...</a></div> <h2>ΗΛΙΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ</h2><p>Αποκτήστε αυτονομία και εκμεταλλευτείτε την ενέργεια του ήλιου.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dtherm-karaklis.gr/more2.php?l=el&id=2219' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Θέρμανση

Η DTHERM-KARAKLIS δραστηριοποιείται στο χώρο της θέρμανσης εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε οι πλέον ειδικοί στον χώρο και μπορούμε να καλύψουμε όλες σας τις ανάγκες. Να σας προτείνουμε τις σωστές λύσεις και να σας προσφέρουμε την ενημέρωση που χρειάζεστε για να μην πέσετε στις παγίδες. Έχουμε να σας προτείνουμε τις πιο ασφαλείς και συμφέρουσες λύσεις σε αντλίες θερμότητας, ενεργειακά τζάκια, φυσικό αέριο και ενδοδαπέδια θέρμανση.

συχνές ερωτήσεις δείγματα της δουλειάς μας

 

Φυσικό αέριο:

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους θέρμανσης για εκείνους που κοιτούν να ξεφύγουν από το πετρέλαιο. 

Η χημική σύσταση του φυσικού αερίου (και των ομοειδών του), καθώς και η σύσταση των καυσαερίων του, συνιστούν δυο συνθήκες με υψηλό ενδιαφέρον από την σκοπιά της λειτουργίας με υψηλό βαθμό απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας ειδικά στις οικιακές εφαρμογές:

- Εξαιτίας της απουσίας προσμίξεων επιβαρυντικών για τα μέρη των συσκευών και των εγκαταστάσεων (καυστήρες, θάλαμοι καύσης, απαγωγή καυσαερίων κλπ), είναι απολύτως εφικτή η διατήρηση σταθερού βαθμού απόδοσης για ιδιαίτερα μεγάλες περιόδους.

- Επειδή τα προϊόντα της καύσης του φυσικού αερίου αποτελούνται κυρίως από νερό (υδρατμούς), καθίσταται εύκολα δυνατή η αξιοποίηση της λανθάνουσας θερμότητας των καυσαερίων (διαδικασία συμπύκνωσης), με αποτέλεσμα την αύξηση (πάνω από 20%) της ωφέλιμης θερμότητας που λαμβάνεται από δεδομένη ποσότητα καυσίμου - σημαντικό πλεονέκτημα για τον τελικό καταναλωτή αφού μπορεί να εξυπηρετήσει την εγκατάστασή του με λιγότερο καύσιμο.


 

Αντλίες θερμότητας:

Ήδη από τον ορισμό, γίνεται φανερό ότι οι αντλίες θερμότητας σχεδιάζονται για να μεταφέρουν θερμότητα (θερμική ενέργεια) με φορά αντίθετη από αυτήν της φυσικής ροής. Για την μεταφορά αυτή, απαιτείται κατανάλωση ενέργειας.

Ανάλογα με τη θέση των διαφόρων στοιχείων τους, οι αντλίες θερμότητας ταξινομούνται σε:

  • Ενιαίες ή αυτόνομες (Compact) όπου όλοι οι μηχανισμοί βρίσκονται σε κοινό κέλυφος.
  • Διαιρούμενες ή διμερούς τύπου (Split units). Ο ατμοποιητής (ή ο συμπυκνωτής) είναι ανεξάρτητος του υπολοίπου συστήματος.

1. Αντλίες θερμότητας αέρος / αέρος

    Είναι αντλίες που διαθέτουν και στο σημείο 1 και στο σημείο 3 εναλλάκτη θερμότητας αέρα / ψυκτικού. Είναι τα γνωστά σε όλους μας κλιματιστικά μηχανήματα διαιρούμενου τύπου (split type). Ειδικά στο διαιρούμενο τύπο το ένα στοιχείο (εναλλάκτης στη θέση 3) βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας και προσλαμβάνει ενέργεια (αφαιρεί θερμότητα / ψύχει το χώρο) και το άλλο σημείο (1) είναι επίσης εναλλάκτης ψυκτικού μέσου / αέρα και αποβάλλει θερμότητα έξω από το σπίτι μας. 

2. Αντλίες θερμότητας αέρος / νερού.

    Οι αντλίες αυτές στην μια πλευρά (σημείο 3) αντί για στοιχείο έχουν εναλλάκτη ψυκτικού μέσου / νερού και αφαιρούν θερμότητα (ψύχουν νερό) αντί για αέρα. Με τις αντλίες αυτές δηλαδή, μπορούμε να αντλούμε θερμότητα (και άρα να ψύχουμε νερό) και να την αποβάλλουμε στο περιβάλλον (όπως γίνεται και στα κλιματιστικά μηχανήματα της προηγούμενης κατηγορίας).

3. Αντλίες θερμότητας νερού / νερού.

    Στις αντλίες αυτές και οι δύο εναλλάκτες είναι εναλλάκτες νερού, και το ψυκτικό μέσο μεταφέρει θερμότητα από τη μια μάζα νερού στην άλλη. Τέτοιες αντλίες, είναι οι υδρόψυκτες αντλίες θερμότητας με πύργο ψύξης και οι αντλίες νερού / νερού που χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις με γεωεναλλάκτη (γεωθερμικές).


 

Ενεργειακό τζάκι:

Εξ' όψεως, οι διαφορές, μεταξύ ενός συμβατικού τζακιού (παλαιού τύπου) κι ενός ενεργειακού, είναι σχεδόν μηδαμινές. Στην πραγματικότητα, όμως, το ενεργειακό τζάκι έχει μεγαλύτερη απόδοση, ρυπαίνει πολύ λιγότερο την ατμόσφαιρα, γιατί είναι κλειστή η εστία του, ενώ καίει τα περισσότερα από τα καυσαέρια, που απελευθερώνονται. Το μονοξείδιο, αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα καίγονται πριν φύγει στην ατμόσφαιρα, πριν δηλαδή ελευθερωθούν.

Αυτό, που χωρίζει ένα κλασικό – συμβατικό τζάκι από ένα νέου τύπου, ενεργειακό, είναι η μεγάλη διαφορά που έχουν σε απόδοση. Συγκεκριμένα, ο βαθμός απόδοσης ενός συμβατικού τζακιού είναι περίπου 15%, ενώ ο αντίστοιχος ενός ενεργειακού κυμαίνεται μεταξύ 70 – 85%.

Για την εγκατάστασή του σε ένα σπίτι δεν χρειάζεται να υπάρχει ήδη τζάκι. Μπορεί να κατασκευαστεί εξαρχής και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για την τοποθέτηση της καμινάδας. Συνήθως, βλέπουμε τα τζάκια να τοποθετούνται σε εξωτερικούς τοίχους. Παρ όλ' αυτά, η σωστότερη θέση είναι στο κέντρο ενός χώρου, για να διαχέεται ομοιόμορφα η θερμότητα.

 

 


 

 

Ενδοδαπέδια θέρμανση:

Η ενδοδαπέδια θέρμανση εφαρμόζεται κυρίως τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα ήταν γνωστό ήδη από την αρχαιότητα, καθώς από αρχαιολογικές έρευνες έχει προκύψει ότι κατά τη Ρωμαϊκή εποχή το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης υπήρχε. 

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι κατά 35% οικονομικότερη στη λειτουργία από μια συμβατική θέρμανση. Κάτι τέτοιο εξηγείται από το ότι η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής στους σωλήνες φτάνει τους 45oC, ενώ στο καλοριφέρ τους 80oC. Στην ενδοδαπέδια θέρμανση το δάπεδο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Οι σωλήνες κατανέμουν τη θερμότητα εκεί που χρειάζεται (και όχι στο υπόγειο ή στους εξωτερικούς τοίχους) και αποδίδουν με ελάχιστη αδράνεια και με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού προσαγωγής.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση κατασκευάζεται με τη διάστρωση σωληνώσεων στο δάπεδο και την κάλυψή τους με ένα ειδικό στρώμα μπετόν (θερμομπετόν) προκειμένου όλη αυτή η κατασκευή να λειτουργήσει σαν ένα μεγάλο «θερμαντικό σώμα».

 

 

 

 

 

 

 


Συχνές ερωτήσεις

Συμφέρει να βάλω ενδοδαπέδια θέρμανση;
Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να μας περιορίσει όσων αφορά τα υλικά και τον τρόπο εφαρμογής των δαπέδων και τη διαμόρφωση των σωληνώσεων αλλά έχει ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα.
Ποιο συγκεκριμένα, είναι πιο οικονομική όσο αφορά την κατανάλωση καυσίμου και η θερμοκρασία που προσφέρει είναι σταθερή και ομοιόμορφη. Και φυσικά ο χώρος σας θα απαλλαχθεί από τα σώματα καλοριφέρ.

Μπορώ να εγκαταστήσω καλοριφέρ σε έτοιμο σπίτι;
Ναι φυσικά. Μπορεί να γίνει εγκατάσταση με επιτοίχιο λέβητα φυσικού αεριού αν περνάει δίκτυο από την κατοικία η να κατασκευαστεί λεβητοστάσιο πετρελαίου αν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για λεβητοστάσιο-δεξαμενή.

Ποια είναι τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από νοθευμένο πετρέλαιο θέρμανσης;
Ο καυστήρας σας θα έχει χαμηλότερη απόδοση και επίσης μπορεί να δημιουργηθούν φθορές σε αυτόν. Η καπνοδόχος θα βγάζει περισσότερη κάπνα και το εσωτερικό της θα καλυφθεί με καπνοδόχου με προϊόντα ατελούς καύσης του πιο δύσκαυστου πετρελαίου ναυτιλίας (μάκα).

Ποιες είναι οι παγίδες που πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω πετρέλαιο;
Καταρχήν θα πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς όπως εξάλλου θα κάνατε και με ότι άλλο αγοράζετε. Κάντε μία σύγκριση στις τιμές. Δεύτερον το χρώμα του πετρελαίου αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του. Πρέπει να μην είναι θολό, αλλά να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα. Τρίτον κάντε εσείς οι ίδιοι την καταγραφή της ποσότητας του πετρελαίου που υπάρχει στην δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή, πάντα με δικό σας μετρητή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.